© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Kamer stemt voor uitwisseling informatie zedendelinquenten in het buitenland

17 december 2013


mkp-animmiddel.gif

Op 3 december 2014 stemde de hele Tweede Kamer in met de motie die Pieter Omtzigt van CDA had ingediend over de uitwisseling van informatie over veroordelingen van kindermisbruik. Nederlanders die in het buitenland kinderen hebben misbruikt, moeten in Nederland geweerd worden uit het onderwijs, de kinderopvang en sportverenigingen. De Tweede Kamer wil daarom dat het kabinet meer werk maakt van het uitwisselen van gegevens over veroordeelde kindermisbruikers. Eerst moet in kaart worden gebracht met welke landen Nederland nu gegevens uitwisselt. Als er landen zijn waarmee nog geen uitwisseling is, moet die er zo snel mogelijk komen. Dat geldt zeker voor landen met veel kindersekstoerisme. Nu kunnen Nederlanders die in andere landen zijn veroordeeld voor kindermisbruik, in Nederland toch een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) krijgen omdat de buitenlandse veroordeling niet bekend is in Nederland. Daar wil de Tweede Kamer verandering in brengen.


Plan van Aanpak Kindersekstoerisme
In het Plan van Aanpak Kindersekstoerisme dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie op 27 september 2013 presenteerde, is aandacht voor internationale informatie-uitwisseling en de internationale VOG. Met ingang van 1 oktober 2012 bevraagt Nederland andere Europese lidstaten over relevante justitiŽle informatie van personen die in de kinderopvang, jeugdzorg of het onderwijs willen werken en hiervoor een VOG aanvragen. Deze bevraging vindt standaard plaats bij personen die een andere nationaliteit hebben dan de Nederlandse en hier in de kinderopvang, jeugdzorg of het onderwijs willen werken. Met deze motie moet ook informatie opgevraagd worden in kindersekstoerismebestemmingen en bij mensen met een Nederlandse nationaliteit die een VOG aanvragen.

Defence for Children - ECPAT denkt dat dit een hele goede toevoeging is aan het bestaande Plan van Aanpak dat door het Ministerie van Veiligheid en Justitie is ontwikkeld.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg