© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Lili en Howick uit Amersfoort zijn terecht

28 augustus 2017


Lily en Howick.jpg

PERSBERICHT: De twee Armeense kinderen, van wie de moeder op 14 augustus jongstleden naar ArmeniŽ is uitgezet, zijn door de voogdij-instelling Nidos op een veilig adres ondergebracht.  Op 14 augustus is de moeder van Howick en Lili uitgezet naar ArmeniŽ, zonder haar kinderen. De verblijfsplaats van de kinderen was toen onbekend.

Vanwege het ontbreken van het wettelijk gezag is Nidos door de kinderrechter als voogd over de kinderen benoemd. Op vrijdag 25 augustus is Nidos met de kinderen in contact gekomen en heeft ze vervolgens op een veilig adres ondergebracht. De kinderen verkeren in goede gezondheid en maken het naar omstandigheden goed. De komende periode zal onderzocht worden wat er verder met de kinderen moet gebeuren, aldus Nidos.

Defence for Children heeft Stichting Nidos opgeroepen om op een zorgvuldige wijze te onderzoeken hoe het met hen gaat en wat in de huidige situatie in hun belang is. Ook hebben wij aangegeven dat de situatie van hun moeder in dit onderzoek betrokken dient te worden. Defence for Children zal de situatie en de procedure nauwgezet blijven volgen en blijven pleiten voor een besluit waarmee de belangen van Howick en Lili gewaarborgd en hun kinderrechten gerespecteerd worden.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg