© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png


 Doneren

Nalatenschappen en giften

Wilt u het verschil maken voor kinderen?

Met uw nalatenschap of gift kan Defence for Children zich inzetten om kinderrechtenschendingen te bestrijden waar snel en adequaat op gereageerd moet worden. U kunt hierbij denken aan de ondersteuning van de Kinderrechtenhelpdesk, ter voorkoming  van het uitzetten van gewortelde kinderen of aan kinderen die in de jeugdzorg tussen wal en schip vallen.


Defence for Children in uw testament opnemen

Met een testament bepaalt u wat er na uw overlijden met uw nalatenschap gebeurt. U kunt hier, naast personen, ook goede doelen in opnemen. Op deze manier kunt u ook na uw overlijden zorgen voor een betere toekomst voor kinderen. U kunt Defence for Children opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam, dit heet erfstelling. Defence for Children ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is. Wilt u Defence for Children niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag u nalaat aan Defence for Children.
Belastingvrij schenken aan Defence for Children

Wilt u, zonder dat het u extra geld kost, zorgen dat kinderrechtenschendingen aan de kaak gesteld worden? Belastingvrij schenken kan met een notariŽle akte. Als u via een notariŽle akte aan Defence for Children schenkt, betaalt de Belastingdienst mee aan uw gift. Hierdoor kunt u met hetzelfde bedrag meer doen voor kinderen die in situaties verkeren waar hun rechten geschonden worden.

 Schenken via een notariŽle akte is niets anders dan een afspraak tussen u en Defence for Children. Deze afspraak wordt vastgelegd bij de notaris. Met als voordeel dat uw donatie hierdoor volledig aftrekbaar wordt van uw inkomen. Hoeveel belastingvoordeel u geniet is afhankelijk van de belastingschijf waarin u valt. Belastingvrij schenken noemen we dat. Voor meer informatie over de aftrekbaarheid van uw gift, ga naar de website van de belastingdienst.
Wilt u meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u Defence for Children in uw testament kunt opnemen of heeft u interesse om belastingvrij te schenken neem dan contact met ons op. Bel naar 071 Ė 516 09 80 en vraag naar Marja van de Pavert. Zij kan u uitleg geven en samen met u de vervolgstappen doornemen.


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg