© Powered by SiteSpirit

 


logo_DFC_03.png


 


Begrip en echte betrokkenheid

Aloys van Rest klein.jpg

Aloys van Rest
Directeur / bestuurder


daydreaming-1-1434875.jpg

3 januari 2018 en het stormt buiten. De meeste kinderen zijn nog vrij. De preventieve campagne over het vuurwerk heeft gelukkig effect gehad en dat leidde weer tot minder slachtoffers. Misschien een reden om met enig vertrouwen het nieuwe jaar 2018 in te stappen.

Het wordt een belangrijk jaar en wel om meerdere redenen. Op wereldschaal hoop ik, dat de dreigende taal tussen Noord Korea en President Trump zal verdampen en dat zij gaan zoeken naar constructief overleg. Ook hoop ik dat de oorlogen ophouden en dat dus de vluchtelingenstromen afnemen en dat de gezinnen weer in hun eigen omgeving aan hun toekomst kunnen werken.
Daar zijn we als wereldburgers ook het meeste bij gebaat; om met elkaar de vrede te zoeken en elkaar de hand te reiken. Het kost minder levens; het kost minder geld en we gaan elkaar ook nog eens aardig vinden. Want dat is iets wat mij keer op keer opvalt: als je elkaar persoonlijk leert kennen, dan ontstaat er begrip en échte betrokkenheid.


Gemeenteraadsverkiezingen

Straks op 21 maart zijn de Gemeenteraadsverkiezingen. Wij hopen natuurlijk op een uitslag, die het beste uitpakt voor kinderen. Wij hopen op gemeentelijk beleid, dat oog heeft voor de kwetsbare kinderen. Wij zien uit naar concrete, zichtbare oplossingen, die tot stand zijn gekomen met inbreng van de kinderen zelf.

Ik heb het afgelopen jaar weer heel veel jongeren ontmoet. Kinderen die slachtoffers geworden zijn van de armoede in Nederland. Kinderen, die niet naar school gaan, omdat zij niet in het systeem passen. Vluchtelingenkinderen, die uit Nederland dreigen te worden uitgezet. Kinderen die slachtoffer zijn van vechtscheidingen of die noodgedwongen in de opvang zitten.

Stuk voor stuk kinderen met dromen. Zij dromen van hun toekomst en dat van hun broertjes of zusjes. Kinderen, waar we in Nederland op moeten bouwen, want zij zijn onze toekomst. Hen hebben wij hard nodig. Dan moeten we hen ook in hun kracht zetten en hun ontwikkeling stimuleren. Voor al deze kinderen hebben we bijna 30 jaar geleden internationaal een Verdrag bedacht: Het Internationaal Verdrag Inzake de Rechten van het Kind, het IVRK.

Dit VN-Kinderrechtenverdrag biedt alle kinderen extra bescherming. Bescherming tegen volwassenen, die soms de verkeerde keuzes maken voor hun kinderen. Extra bescherming is zo hard nodig. En dus moeten veel meer kinderen weten wat hun rechten zijn. Maar ook de huisarts, de leraar en de ouders moeten het Kinderrechtenverdrag leren kennen. Dat geeft hen namelijk ook ondersteuning in hun werk met en voor kinderen.

Ik hoop voor 2018, dat iedereen het Kinderrechtenverdrag gaat leren kennen.
Het is zo’n mooi cadeau en het is nooit te laat om uit te pakken!

Een goed 2018 voor eenieder, maar vooral voor onze kinderen.

Aloys van Rest


Deel via:


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
en lees de tweewekelijkse nieuwsbrief.

MELD U AAN


Tweets


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg