© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Kindhuwelijken in Nederland: het komt nog steeds voor

6 december 2017


Voorkant folder girls not brides.jpg

Kindhuwelijken zijn een wereldwijd probleem waarvan de gevolgen ook in Nederland merkbaar zijn. Volgens de Verenigde Naties zullen tussen 2011 en 2020 wereldwijd meer dan 140 miljoen meisjes trouwen. Hoewel de meeste kindhuwelijken plaatsvinden in Zuid-AziŽ, Sub-Sahara Afrika, Zuid-Amerika en het Caribische gebied, komen ook in Nederland regelmatig kindhuwelijken voor ondanks het feit dat dit sinds 5 december 2015 verboden is met de invoering van de Wet tegengaan huwelijksdwang. Naar schatting zijn er in ons land 250 kindhuwelijken per jaar.

Het meerendeel van de kindhuwelijken in Nederland wordt op 16 -18-jarige leeftijd gesloten en wordt buiten Nederland in informele sferen gesloten. Informele religieuze huwelijken die in Nederland zelf worden gesloten komen onder meer voor binnen de Romagemeenschap, Afghaanse, Somalische, Surinaamse en Syrische gemeenschap.

Girls Not Brides Nederland, waar Defence for Children deel van uitmaakt, roept op tot een strategie om deze kindhuwelijken te voorkomen. Wanneer er toch een kindhuwelijk wordt gesloten, moet er passende bescherming en interventies beschikbaar zijn. Daarnaast moet worden voorkomen dat meisjes niet alsnog na hun achttiende gedwongen worden om te trouwen. Om kindhuwelijken te voorkomen en te stoppen is inzet nodig in alle sectoren en op alle niveaus. Door kennis en begrip van achterliggende motieven kunnen passende interventies worden ingezet.

Girls not Brides Nederland
Sinds 7 november 2016 is Girls Not Brides Nederland, onderdeel van Girls Not Brides the Global Partnership, opgericht om gezamenlijk te strijden tegen kindhuwelijken.

Download hier de folder Kindhuwelijken in Nederland, het komst nog steeds voor, strategie tegen kindhuwelijken die is samengesteld namens Girls Not Brides Nederland door CKM-Fier, Defence for Children - ECPAT, Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating.

De folder is ook aan te vragen door een mail te sturen aan info@defenceforchildren.nl.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg