© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Rapport: Offenders on the Move

12 mei 2016


Offenders on the Move.jpg

Seksuele uitbuiting van kinderen in relatie tot reizen en toerisme neemt in alle delen van de wereld toe. Dit blijkt uit het rapport 'Offenders on the Move', gemaakt onder leiding van ECPAT International.

De afgelopen 20 jaar is de toeristische sector explosief gegroeid. Er wordt veel meer gereisd en zelfs de meest afgelegen delen van de wereld worden nu bezocht voor plezier of werk. Met deze toename is ook het risico voor kinderen om slachtoffer te worden van seksuele uitbuiting groter geworden.

Defence for Children-ECPAT Nederland maakt zich zorgen: uit het rapport blijkt dat door de groei van de mobiliteit en het toerisme het probleem drastisch toegenomen is.

De totale omvang van de uitbuiting is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de aard is tevens veranderd. Blanke, Westerse, rijke mannen van middelbare leeftijd zijn niet langer de typische daders. Overtreders kunnen buitenlanders zijn, maar ook uit eigen land komen. Ze kunnen jong en oud zijn. Sommigen zijn pedofielen, maar de meesten zijn dat niet. Lokale, binnenlandse en regionale reizigers zijn verantwoordelijk voor de meeste zaken.

Het rapport 'Offenders on the Move' kunt u hier downloaden.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg