© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png


 


Suada, Sunita & Alisa | Wel geschikt!

Paspoort Suada geschikt.jpg

In 2001 kwamen de zussen Suada, Sunita en Alisa vanuit Kosovo samen met hun ouders en broertje Enis, die nu zeventien is, naar Nederland.


Paspoort Sunita geschikt.jpg
Paspoort Alisa geschikt.jpg

De oudste zus, Suada, is sportief en gaat zo vaak als zij kan naar de sportschool. Sunita vindt het fijn om voor anderen te zorgen. Later zou zij graag schoonheidsspecialiste willen worden. Door haar huidige situatie en alle onzekerheid zorgt Sunita nu echter niet goed voor zichzelf. Alisa, de jongste van de drie zussen, heeft haar opleiding economie en handel afgerond en volgt op dit moment een theatercursus; het is haar grote droom om later in een theater te spelen.

De jongere broer van de zussen, Enis, heeft een Kinderpardonvergunning gekregen. Enis woont nog bij zijn ouders en daarom hebben zij ook een vergunning ontvangen. Door allerlei problemen konden Suada, Sunita en Alisa niet bij hun ouders en broertje wonen. Volgens de regering maken zij geen deel meer uit van het gezin en krijgen de zussen daarom geen Kinderpardon.

Suada, Sunita en Alisa vinden dat onbegrijpelijk. Hoe oud zij ook zijn en waar zij ook wonen, zij blijven toch altijd de zussen van hun broertje en de kinderen van hun ouders?


Team Suada, Sunita en Alisa tijdens het WK-Kinderpardonvoetbal

Suada, Sunita en Alisa bereiden zich voor op het WK-Kinderpardonvoetbal dat op 25 juni in Den Haag wordt gehouden. De kinderen die deelnemen aan de campagne Eerlijk Kinderpardon spelen daarbij tegen elkaar met hun eigen team, samengesteld uit hun beste vrienden en lokale beroemdheden.

Het team van Suada, Sunita en Alisa bestaat uit:
1.    Sunita
2.    Alisa
3.    Tim (vriend Alisa)
4.    Mark (broertje vriend Alisa)
5.    Marja
6.    Fleur

Voetbalteam Sunita.jpg

Meer over Suada, Sunita & Alisa in de media

Human doc, 'Verloren levens', d.d. 14 mei 2012. (aflevering over Sunita)


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF