© Powered by SiteSpirit

 


logo_DFC_03.png 


Meisjesrechten

meisjesrechten-klein.jpg


Girls Advocacy Alliance Programma

Gelijke rechten en kansen voor meisjes en jonge vrouwen


De uitdaging

Het VN-Kinderrechtenverdrag geldt voor alle kinderen. Toch wordt een groot deel van de meisjes in ontwikkelingslanden vaak achtergesteld en gediscrimineerd. Naar verwachting worden de komende tien jaar wereldwijd ruim 100 miljoen meisjes uitgehuwelijkt; waarvan sommigen niet ouder dan 12 jaar. Daarnaast gaan 62 miljoen meisjes nog steeds niet naar school. Van alle slachtoffers van seksueel geweld is de helft een meisje van 15 jaar of jonger. Geweld tegen meisjes is een urgent probleem en meisjes in ontwikkelingslanden zijn bijzonder kwetsbaar.

Meisjes in EthiopiŽ, Liberia, Sierra Leone en Ghana, waar we met het Girls' Advocacy Alliance programma werken, worden door discriminerend beleid, sociale normen en gewoonterecht aanhoudend achtergesteld. Ze krijgen te maken met kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, seksueel geweld en (seksuele) uitbuiting. Ook vallen meisjes massaal uit in het voortgezet en beroepsonderwijs. Hun kans ooit nog een 'fatsoenlijke' baan te krijgen is minimaal. En omgekeerd; zonder inkomen en zelfstandigheid, zijn ze kwetsbaarder voor geweld. Daarnaast zijn de programmalanden Liberia en Sierra Leone fragiele staten, wat inhoudt dat deze landen zeer slecht in staat zijn om in basisvoorzieningen, zoals gezondheidszorg te kunnen voorzien.

Het Girls' Advocacy Alliance Programma werkt samen met Plan Nederland en Terre des Hommes en maakt Defence for Children - ECPAT deel uit van de  de programma's in EthiopiŽ, Ghana, Liberia en Sierra Leone. Het programma loopt van januari 2016 tot en met december 2020. Klik hier voor het jaarverslag met resultaten van 2016.


Wat doen we?

Resultaten

Impact

Samenwerking

Financiering

Contact

Deel via:


Ayesha Munu

Ayesha_LaunchGAA-gesneden.jpg

Ayesha Munu is als jonge mensenrechtenverdedigster, betrokken bij het Girls Advocacy Alliance Programma. Zij wordt door Defence for Children Sierra Leone gesteund in het ontwikkeling van haar boodschap voor een gelijke positie voor meisjes in Sierra Leone. Zo is er in Sierra Leone geen verbod op meisjesbesnijdenis en trouwt bijna de helft van de meisjes voor hun achttiende verjaardag. Ayesha spreekt de lokale overheid en traditionele leiders aan over  verschillende thema's en zet zich actief in voor de meisjes door incidenten van geweld te rapporteren.


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg